2010

Aug

26

Av Rolf

Det går inte att göra egna iPhone- eller iPad-appar med FileMaker Go. Däremot kan man göra en tillämpning i FileMaker Go som ser ut som en app. Jag har gjort en enkel sådan.

Du kan ladda ner appen och öppna den med FileMaker Go i din iPad/iPhone. (OBS! Du måste ha FileMaker Go installerat på din iPad/iPhone). Om du inte har en iPad eller FileMaker Go för iPad, går det bra att öppna den även med FileMaker Pro eller FileMaker Go för iPhone, layouterna är dock anpassade för iPad-storleken. Självklart(!) är appen öppen utan lösenord så du kan se hur den är gjord och få inspiration till egna appar! Uppdatering 2010-08-27: Layouter finns nu även för iPhone! I samma app.

Appen innehåller alla resultat så här långt i årets fotbollsallsvenska med tillhörande tabell. Nu kan du följa den spännande slutspurten på din iPad 🙂 (Kommer MFF att vinna Allsvenskan i år?)

Du kan fylla i resultat efter hand som matcherna spelas och få en uppdaterad tabell. All beräkning sker i FileMaker Go.

Allsv2

Bild 1. Tabellen efter 20 omgångar.

 

Allsv3

Bild 2. Här kan du fylla på med fler resultat.

Appen är ett exempel på vad som ganska enkelt kan åstadkommas med FileMaker Go och vi kommer att lägga upp fler exempel efter hand. Du kan också se vår video med fler exempel på tillämpningar med FileMaker och iPad eller läsa mer om vilka metoder som finns för göra mobila lösningar med FileMaker.

Allsvenskan_iPad.fp7 (204,00 kb) (du kan ladda ner direkt i din iPad)

Uppdatering 2010-08-27: Det är många som inte har iPad och vill använda appen med FileMaker Go för iPhone. Jag har nu gjort iPhone-layouter i samma app. Oavsett om du har iPad eller iPhone kan du ladda ner den uppdaterade versionen här:

Allsvenskan_FMGo.fp7 (204,00 kb) (du kan ladda ner direkt i din iPad/iPhone) 

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.