2006

Jan

20

Av Rolf

Varför inte utnyttja de kraftfulla möjligheterna med ASP.NET 2.0 tillsammans med FileMaker? Ladda ner gratisverktyget Visual Web Developer Express från Microsoft eller www.asp.net och börja utveckla web-sidor med ASP.NET.

Förutom kompletta, lärorika och användbara Starter Kits, på svenska kallar vi det för mallar, finns det en uppsjö tips och tricks från en mängd utvecklare tillgängligt på internet, liksom flera böcker, kurser m.m. Med Visual Web Developer Express får du ett enkelt och oerhört snabbt sätt att göra funktionella web-platser. Jag är helfrälst – fråga mina Lasso-kolleger! 

FileMaker går att koppla till ASP.NET med ODBC, en teknik som dock verkar lite på utgående. Ett bättre, och snabbare(?) sätt är att använda FileMakers XML-möjligheter. Samma syntax används som för Custom Web Publishing, och det är inga problem att både läsa och skriva i FileMaker-databaser från ASP.NET.

Jag brukar använda ObjectDataSource som källa för FileMaker-databaser och skickar helt enkelt in URL:en till FileMaker Advanced Server som en parameter, kan egentligen inte bli mycket enklare. Använd grammatiken fmresultset, som dels är enklare att hantera och dels verkar mer buggfri än t.ex. FMPXMLRESULT som var förstavalet tidigare (med ASP alltså).

Kommentarer

2009-04-03 Ian McAllister

Would you have any example code for using ObjectDataSource with FileMaker?

I am currently trying to achieve the same thing with FileMaker6 pro using VWD Express and I have only achieved partial success using HttpWebRequest.

Any examples would be most welcome.

My email address is ian@farstand.com

Many thanks!

Ian in England

2009-04-03 Rolf

Look at my post from April 7, 2006 for a brief explanation.

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.