2020

Feb

21

Av Rolf

Zettle by Paypal är en svensk tjänst (ägd av Paypal) för att ta emot betalningar med kort, swish och/eller kontant med din mobil. Vi får ständigt förfrågningar om det går att koppla ihop FileMaker med Zettle by Paypal, svaret är förstås ”självklart!”. Jag har spelat in en kort film som visar hur det kan fungera att göra ett köp i FileMaker Go och sedan ta emot betalningen med Zettle by Paypal.

I FileMaker-tillämpningen anger du det som ska betalas, det kan vara en eller flera produkter, ett restaurangbesök, en tjänst eller vad som helst som du hanterar med FileMaker Pro eller FIleMaker Go. Tillämpningen kan finnas på en server eller lokalt, det spelar ingen roll. FileMaker-tillämpningen behöver inte ens finnas på samma iOS-enhet. Det enda du behöver är en internet-uppkoppling.

När du vill ta betalt skickas uppgifter om betalningen till ditt Zettle-konto och du väljer i din Zettle-app på din mobil att ta emot betalningen med kort, swish eller kontant. Betalningen registreras i FileMaker-tillämpningen.

Det som behövs är ett konto hos Zettle, både ett användarkonto och ett utvecklarkonto.

Mer information, och ytterligare en kort film, om vår byggsten mviZettle hittar du här.

Uppdatering: Sen bloggposten skrevs har iZettle bytt namn till Zettle by Paypal.

 

Demo: Ta betalt med FileMaker Go

 

 

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.