2011

Apr

21

Av Rolf

FileMaker har gett alla FileMaker-användare en trevlig påskpresent! En ny version av FileMaker Go för iPhoneiPad ochiPod Touch har släppts på AppStore och är en gratis uppdatering för de som redan köpt appen. Den är väl värd att ladda ner! 

Snabbare

FileMaker Go 1.2.1 är allmänt snabbare är föregående version. Skärmen ritas om snabbare och Go startar om snabbare om du pausat och använt en annan app ett tag för att sedan återvända.
FileMaker Go fungerar nu nästan som FileMaker Pro på en vanlig dator. Och det är bra 🙂

Diagram

Alla diagram visas som i FileMaker Pro. Ändrar du ett värde uppdateras diagrammet med automatik. Nu kan du få de senaste försäljningssiffrorna direkt i din iPhone, och snyggt presenterade.

ipad_diagram_month

Utskrift

FileMaker Go stöder nu AirPrint och utskriften fungerar precis som i FileMaker Pro. Du kan skriva ut flera sidor med sidbrytning, stående och liggande format, packa objekt, villkorlig utformning m.m. Vi har provat utskrift på en vanlig HP laserskrivare med hjälp av AirPrintActivator installerat på en Mac.

Även PDF-dokument kan nu göras med sidbrytningar och som tidigare sparas eller mailas iväg.

Signaturer och ritblock

Förutom att ta bilder och spara i container-fält kan du nu använda container-fält för att rita och skriva. T.ex. kan du direkt be någon skriva under avtal, mottagningsbevis etc. direkt i FileMaker Go. Namnteckningen sparas som en PNG-fil med transparens i container-fältet och kan exporteras som en sådan om man vill.

Man kan också använda funktionen för att snabbt göra skisser och spara i FileMaker. Den moderna tidens servett!

Öppna gömda filer på en server

Tidigare har man behövt göra bokmärken för att kunna öppna filer som är gömda på en FileMaker Server. Nu kan man skriva in namnet på databasfilen man vill öppna i FileMaker Go.

Använder du FileMaker Server 11 har också hastigheten mellan Go och Server förbättrats.

Mer än bara FileMaker! (”App utan Apple”)

Observera att du kan hämta valfria SQL-tabeller från SQL Server, Oracle eller MySQL med hjälp av ODBC direkt till en FileMaker Server och använda FileMaker Go för att presentera data från ditt affärssystem eller motsvarande, utan att du för den sakens skull behöver använda FileMaker Pro på dina övriga datorer.

Ett ypperligt enkelt sätt att göra ”företagsanpassade” appar utan att behöva få dem godkända av Apple!

Kampanj

Tänk på att under några månader till får du köpa FileMaker Pro (för vanlig dator) för halva priset när du köpt FileMaker Go! Läs mer på www.filemaker.se.

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.