2010

Sep

17

Av Robert

Som en del som känner mig vet så tycker jag så mycket om FileMaker att jag gör en hel del projekt hemma också.

Ett projekt jag länge arbetat med är ett receptsystem med tillhörande handlarlista. Nu för tiden när barnen blivit lite större och barnstolen är ledig i kundvagnen så sätter jag iPaden där i stället och använder den som handlarlista i butiken. Så här förbereder jag min veckohandling:

1. Jag skapar en ny vecka i FileMaker Pro med förutbestämda menyer/rätter och byter eventuellt ut några.

2. De varor som inte har med mat att göra lägger jag till som t ex tvättmedel och liknande.

3. När ovanstående är klart tar jag bort ingredienser som jag redan har hemma samt för över alla varor till min handlarlista i FileMaker Go på iPaden.

Handlarlistan är sorterad i butikens ordning så att jag slipper springa runt som en yr höna. Varje gång jag lagt en vara i kundvagnen så pekar jag på skärmen för att kryssa för varan som då försvinner från listan vilket gör det väldigt överskådligt. det är givetvis möjligt att visa redan inhandlade varor igen om jag skulle bli osäker på om jag pekat rätt.

Hela systemet är byggt i FileMaker Pro och jag använder FileMaker Go på iPaden.

 

Handlarlista_1_400 Handlarlista_2_400
Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.