2010

Jan

29

Av Robert

Som kanske många av er redan har sett så lanserade Apple en ny produkt i onsdags kallad iPad. Det är ett mellanting av en dator och en ”smartphone”. Operativsystemet är samma som till iPhone och väldigt lättanvänt samt fingerstyrt. Alla program som finns till iPhone kommer att fungera på iPad är det tänkt. 

Vi tror att en iPad kan vara riktigt intressant i vissa sammanhang när det gäller de lösningar vi och ni bygger i FileMaker. Tänk t.ex. läkare på sjukhus som alltid har med sig journaler. Med en iPad kan dessa bli digitala och mer levandes med realtidsdata. Eftersom en iPad har större skärm jämfört med en iPhone/iPod Touch blir informationen mer lättöverskådlig.

En annan idé kan vara mäklaren som vid husvisning kan ha fakta om objektet, skriva ner intressenter mm och med hjälp av kartfunktionen t.ex. visa för köparen vad som finns i närheten eller andra intressanta objekt. Liknande princip kan appliceras på bilförsäljaren där kunden direkt kan testa olika färger på bilen eller se bilder på olika tillbehörspaket.

Även i en industrimiljö kan den vara intressant där man rör sig en del mellan olika maskiner och registrerar det man arbetar med eller slår upp information om viss data t.ex. mätvärden och liknande.

Direkt när iPad börjar säljas kommer den att gå att integrera med FileMaker-lösningar tillsammans med t.ex.FMTouch (som vi skrev om tidigare), FileMakers inbyggda webbpublicering eller anpassad webbpublicering med PHP/ASP.NET m.fl., precis som du nu kan göra med iPhone.

PS. Kommentera gärna var du tror en iPad passar in. DS.

Kommentarer

2010-02-24 Simon Danielsson

Det blir riktigt spännande först om FileMaker kommer som tunn klient till iPhone/iPad tycker jag personligen. Kanske utnyttjar dom kameran för streckkodsläsning? Tänk att lagra bilder som direkt åker in med GPS-koordinater i servern på kontoret. Det måste ju bli ett rätt stort hopp framåt för FileMaker om dom börjar sälja applikationser som också marknadsför huvudprodukten bättre än Bento. Eller vad tror ni?

2010-02-25 Robert

FMTouch som vi redan har använt i lösningar kommer att fungerar på iPad och ge stöd för det större formatet.
Tack vare att iPaden har större bildyta så lämpar den sig väl till helt nya applikationer som inte fungerar så bra i en "smartphone".
Vidare vet vi inte vad FileMaker kommer att göra i framtiden. De kanske kommer att utveckla något liknande.

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.