2011

Dec

12

Av Rolf

Förra veckan visade jag ett exempel på en app i FileMaker Go. Många har frågat efter fler exempel och här kommer en liknande app, en mängd data som visas i en hierarki med diagram och koppling till en webbsida. 

Liksom förra veckans exempel är tanken att denna app ska köras lokalt i din iPhone med FileMaker Go. Appen visar befolkningssiffrorna för Sveriges län och kommuner (befolkningssiffrorna är hämtade från SCB, första kvartalet 2011).

Appen består av två tabeller, en för Län och en för Kommuner. Den första layouten består av en lista med län.

Photo 2011-12-09 15 42 03

Klickar du på ett län visas de kommuner som finns i länet med dess respektive folkmängd. Vänder du på din iPhone, antingen i länsvyn eller i kommunvyn, visas ett diagram över alla län eller alla kommuner i ett län.

Photo 2011-12-09 15 41 58

Samma teknik för att känna av om skärmen är roterad används som i förra veckans exempel.

Klickar du på en kommun i listläget visas en sida från Wikipedia med information om kommunen. Med FileMaker Go är det enkelt att hämta information från olika källor och presentera i en app.

Photo 2011-12-09 15 43 46

Denna app finns i två versioner, en version som du laddar ner på din iPhone. Den är liksom föregående exempel i ”kiosk”-läge för att utnyttja hela bildskärmen. Den laddar du ner här (fp7-fil). (Ladda ner filen direkt i din iPhone och öppna filen i FileMaker Go.)

Om du vill se hur FileMaker-databasen är gjord kan du ladda ner den här (zip-fil). (Ladda ner filen på din dator och öppna med FileMaker Pro.) Tänk på att du måste hålla ner Skift-tangenten (Windows) eller Alt-tangenten (OS X) när du öppnar databasen för att få möjlighet att ange användarnamn och lösenord. Ange ”Admin” och inget lösenord.

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.