2019

Apr

03

Av Rolf

Det är många som använder FileMaker Pro för fakturering, de allra flesta har en tillämpning med specialbehov som FileMaker Pro hanterar. En populär tjänst för redovisning är Fortnox och det är tur att det går att koppla ihop de båda programmen och få det bästa av två världar!

Vi har sedan några år utvecklat en integration mellan FileMaker och Fortnox. Det vanligaste är att företag vill fortsätta använda FileMaker (såklart!) för sin verksamhet men föra över, eller skapa, fakturor i Fortnox så att redovisningsbyrån inte behöver skriva in samma uppgifter igen för att ta hand om kundreskontran eller bokföringen. Andra fördelar är att företaget kan ta del av Fortnox extratjänster som automatisk registrering av inbetalningar, skicka fakturan som e-faktura som numera är krav från myndigheter (från 1 april 2019) m.m. När en faktura förs över från FileMaker till Fortnox skapas förstås också kunden i Fortnox samt alla artiklar som behövs, om de inte redan finns i Fortnox.

Inbetalningar görs i Fortnox och hämtas till FileMaker så att du direkt i FileMaker kan se om en faktura är betald.

Det som behövs är en integrationsanvändare i Fortnox och vår byggsten mvFortnoxFakturering som, enkelt uttryckt, klistras in i din databas. Det kan också behövas anpassningar för just din verksamhet. Vi hjälper dig såklart med det!

Det är inte bara fakturor, kunder och artiklar som kan föras över, det finns många möjligheter till andra integrationer för t.ex. leverantörsfakturor, ordrar mm.

Demo

Hur fungerar det då? Jag har gjort en kort film som visar hur det kan gå till att föra över en faktura i taget till Fortnox. Det går såklart, som allt annat, att automatisera så att t.ex. alla godkända ordrar/fakturor förs över med automatik varje dag.

 

Kommentarer

2019-05-24 Fabian Fridholm

"Det bästa av två världar" är att ta i... Filemaker är ljusår före Fortnox. Tyvärr verkar det svårt att hitta bra ekonomisystem idag. Kanske bygger Mallverkstan snart ett i Filemaker? ;)

2019-05-24 Rolf

Fortnox har många funktioner som är bra, det är onödigt att uppfinna hjulet igen :)

Skriv en kommentar

Din epost-adress stannar hos oss.